GETAX.RO
Despre Getax
Servicii Getax
Colaborari Getax
Galerie Imagini Getax
Contact Getax
 

Scurt Istoric al Societatii de Transport Public Getax


   Putini bucuresteni stiu ca aici, pe strada Teilor (cum se numea la 1871), Primaria orasului concesiona acest teren „Societatii Romane de Tramvaie", pe vremea cand tramvaiele erau inca trase de cai. 

   Tot atat de putin se stie si ca, la 1894, aceeasi societate pune in functiune prima linie de tramvai electrica intre Uzinele Grozavesti si Piata Obor.

   Mai cunoscuta, pentru generatiile varstnice, este "Societatea Comerciala a Tramvaielor Bucuresti", care preia activitatea vechii societati in 1916 si desfiinteaza ultima linie de tramvai cu cai, linia 9, care circula chiar pe strada Vasile Lascar( fosta Teilor, ulterior numita Galati) in 1929.

   Isi dezvolta preocuparile infiintand primele linii de autobuz si capata prin lege, in 1935, exclusivitatea transportului in comun in Bucuresti.


   Liniile de tramvai se inmultesc, orasul creste, apar alte depouri, iar vechiul sediu incepe sa se ocupe tot mai mult de adapostirea si intretinerea autobuzelor.


   Dupa razboi apar initiativele si inovatiile socialiste, care aproape ruineaza „gospodaria chibzuita".

   Din necesitatea dezvoltarii orasului in anul 1954 apare in cadrul Intreprinderii de Gospodarire a Bucurestiului (ulterior Intreprinderea de Transport Bucuresti – I.T.B ) serviciul public de transport marfuri, care se adresa in special cetatenilor orasului si cat si micilor intreprinzatori. 

   In anul 1976, Ministerul Postelor si Telecomunicatiei, prin departamentul Telefoane aloca primele numere scurte cu caracter special, serviciul de taxi primind numarul de apel telefonic 053. 

   Revolutia din 1989 prinde serviciul de taxi persoane si marfuri in cadrul Intreprinderii de Transport Bucuresti – I.T.B . 

   In August 1990, urmand procesul de privatizare, aceasta devine in 1991 societatea de transport GETAX BUCURESTI S.A., devenind primul dispecerat de taxi din Bucuresti ( transport persoane si furgonete de marfa ). 

   In anul 1991 societatea avea sase garaje de taxi: garajele Titan , Glucoza si Cobalcescu pentru taxi persoane, garajul Galati pentru taxi persoane, furgonete si tv de marfa (aici aflandu-se birourile si conducerea firmei), garajul Giulesti pentru liniile de maxi-taxi si garajul Alexandria pentru camioane. 

   In elanul luat de procesul de privatizare, toate cele sase garaje se desprind in luna Septembrie 1991, devenind societati comerciale pe actiuni, actionari fiind angajatii societatilor nou create. 

   Din Septembrie 1991 societatea nou creata Getax Bucuresti SA oferea clientilor sai servicii de transport de persoane si marfuri in regim de taxi, dar si service auto si depanare, in locatia garajului de pe strada Galati (astazi Vasile Lascar). 

   Dezvoltarea orasului si marirea numarului de abonati, face ca societatea de telefonie sa schimbe vechiul numar de apel 053 cu noul numar 953, si prin marirea numarului de abonati acesta devine 9531 si ulterior 021-9531

   In anul 2001, societatea devine ANADOR-GETAX, grupul ANADOR dorind doar achizitionarea terenului, lasand activitatea de taxi deoparte, motiv pentru care intra intr-o perioada de recesiune pe piata transporturilor de taxi din capitala. 

   In anul 2007 se revine la denumirea initiala de GETAX, societatea ANADOR avand in proprietete imobilele aflate in strada Vasile Lascar, activitatea de taxi fiind preluata de o societate noua, SC NN GETAX COM SRL, constituita din vechii angajati ai societatii, dispunand de un parc auto cu masini noi, o echipa manageriala tanara si dorinta tuturor celor angajati in acesta firma de a pune la dispozitia clientului servicii de calitate la un pret acesibil oricarui locuitor al sau companie din tara. 

 

   In anul 2008 se infiinteaza societatea SC GETAX SERVICII COM SRL care preia activitatea de dispecerat "TAXI GETAX",  si devine unicul titular al marcii "GETAX" in Romania, la clasele 12,35,39 NISA (conform certificatelor de marca nr.97853 din 29.09.2008 si nr.108367 din 13.04.2010 eliberate de OSIM).

 

  In anul 2014 se infiinteaza societatea SC GETAX ROAD SERVICES SRL care preia activitatea de dispecerat si activitatea de transport marfuri si persoane a dispeceratului"TAXI GETAX",devenind dispecerat transporturi "GETAX  si devenind totodata si titular al marcii "GETAX" in Romania, la clasele 12,35,39 NISA (conform certificatelor eliberate de OSIM si cesionate de catre SC GETAX SERVICII COM SRL ).

 

    Deoarece in anul 2009,  societatea NN GETAX COM SRL, care detinea parcul auto taxi al Grupului GETAX este vanduta,  aceasta pierde drepturile conferite de marca "GETAX", in prezent aceasta fiind numai operator de transport afiliata la diverse dispecerate.   

 

   Societatea colaboreaza cu peste 450 societati de transport marfuri in tara, dar si cu persoane fizice autorizate (PFA) in Bucuresti, ceea ce face ca la orice ora sa putem satisface orice comanda a dumneavoastra in si din tara, dar si in oricare din tarile comunitatii europene la preturi fara concurenta.

   In prezent, apeland la GETAX prin numerele 076 22 43829, 073 55 43829, 074 22 43829 , aveti la dispozitie urmatoarele servicii: TAXI PERSOANETAXI MARFA FURGONETE,  TRANSPORT MARFA INTERN si INTERNATIONALTRACTARI AUTO si  Transport cu sofer in regim RENT-A-CAR

   Calitatea serviciilor oferite au facut ca in toti acesti ani locuitorii Bucurestiului sa apeleze la GETAX

   Noua echipa isi propune ca apeland la serviciile GETAX sa fiti pe deplin multumiti, deoarece acesta nu este un favor, ci un lucru pe care il meritati.Doar cu noi... ORICAND,ORIUNDE,ORICE

 

DESPRE GETAX TAXI MARFA SI PERSOANE DESPRE GETAX TAXI MARFA SI PERSOANE
DESPRE GETAX TAXI MARFA SI PERSOANEPromptitudine si Seriozitate
DESPRE GETAX TAXI MARFA SI PERSOANE
DESPRE GETAX TAXI MARFA SI PERSOANETransport Persoane in Siguranta
DESPRE GETAX TAXI MARFA SI PERSOANE
DESPRE GETAX TAXI MARFA SI PERSOANETransport Marfuri si Mutari
DESPRE GETAX TAXI MARFA SI PERSOANE
DESPRE GETAX TAXI MARFA SI PERSOANEPreturi Accesibile Tututor Clientilor
DESPRE GETAX TAXI MARFA SI PERSOANE
DESPRE GETAX TAXI MARFA SI PERSOANEParc Auto Disponibil 24 ore/zi
DESPRE GETAX TAXI MARFA SI PERSOANE
DESPRE GETAX TAXI MARFA SI PERSOANEPersonal Calificat si Instruit

 

Daca doriti sa beneficiati de serviciile firmei noastre, sunati la :

 073 55 43829 ; 074 22 43829 ; 076 22 43829  ( sau GETAX pe tastatura telefonului)

DESPRE GETAX TAXI MARFA SI PERSOANE

 

 

Translate Getax.ro

GETAX
GETAX
GETAX
GETAX
GETAX
GETAX

Servicii Autorizate de Transport Taxi

Inca din 1954 beneficiati de serviciile Getax transport persoane si transport de marfuri in regim taxi in Bucuresti si in toata tara


TAXI GETAXAcum si pe noile numere de mobil:

073 55 43829 

074 22 43829 

076 22 43829 

43829 sau GETAX

 

pe tastatura telefonului mobil

 

Termeni si Conditii de Utilizare

Politica de ConfidentialitateCopyright GETAX ROAD SERVICES SRL 1996-2016 getax.ro